مقاله تکنولوژی برنج

برنجتکنولوژیتکنولوژی برنجدانلود مقاله تکنولوژی برنجمقالهمقاله تکنولوژی برنج

رفتن به سایت اصلی

مقاله تکنولوژی برنج
لینک دانلود و خرید پایین توضیحاتدسته بندی : ووردنوع فایل :  word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )تعداد صفحه : 4 صفحه
 قسمتی از متن word (..doc) :  
‏تکنولوژی برنج – نگاهی به صنعت شالی کوبی کشور‏ ‏ ‏مقدمه‏برنج ، گیاهی است که به علت نیاز زیادی که اغلب مردم جهان به آن دارند در بین غلات بعد از گندم در سطح بسیار وسیعی از زمین های زراعتی برخی از کشور های مختلف جهان کشت می گردد. کشت و کار برنج در دنیا و تولید آن از نظر کیفیت و کمیت دارای اهمیت خاصی است، زیرا برنج یکی از نباتاتی است که دانه آن برای تامین غذای اصلی بیش از نصف مردم جهان(6/1 میلیارد نفر) بکار می رود. در بخش عظیمی از قاره آسیا ، برنج تامین کننده بیش از 80 درصد کالری و 75 درصد پروتئین مصرفی مردم می باشد. خاستگاه اصلی برنج ، آسیای جنوب شرقی است و از آنجا بتدریج به سایر نقاط جهان راه یافته است. بنا بر اسناد تاریخی ،کشت برنج در چین و هند پیشینه هفت هزار ساله دارد. در مورد ورود برنج به ایران، برخی آن را به زمان هخامنشیان و عده ای به زمان ساسانیان و گروهی به دوره بعد از ورود عرب ها به ایران نسبت می دهند. بنابر اظهار لا توفر كشت برنج در ايران پس از تسلط اعراب به ایران رونق گرفته است. حدود 95 درصد برنج دنیا در کشورهای در حال توسعه و عمدتا در قاره آسیا تولید می شود . همچنین 90 درصد برنج آسیا به مصرف داخلی رسیده و تنها حدود 5-4 درصد تولید در تجارت جهانی وارد می شود. برنج دارای جنس و گونه های زیادی است که مهمترین جنس أن oryza‏ وگونه زراعتی آن sativa‏ است. گونه sativa‏ که در تغذیه انسان ، نقش مهمی دارد بدون عملیات تبدیل ، قابل مصرف غذایی انسان نمیباشد، اما در روند تبدیل، دانه برنج دچار خسارت کمی و کیفی شده و اجزاء و ( by-product‏ ) های مختلف از آن تولید می گردد که متاسفانه در شرایط کنونی به دلیل عدم وجود تکنولوژی و تجهیزات مناسب و مدرن ،بلا استفاده مانده اند. کشور ما با تولید حدود8/2 میلیون تن شلتوک و وجود بیش از 4000 واحد شالی کوچک در استانها، پتانسیل مناسبی برای فرآوری و تولید محصولات با ارزش افزوده می باشد.‏1- ارزش غذایی برنج:‏‏برنج ، یک منبع اصلی انرژی، پروتئین، ویتامین B‏1 (ریبوفلاوین) ،B‏2 (نیاسین) ، آهن و کلسیم در رژیم غذایی است. میزان کالری حاصل از برنج ،مشابه گندم و مقدار پروتئین آن کمتر از گندم می باشد. در مقایسه با اقلامی نظیر گوشت و حبوبات، برنج دارای پروتئین کمتری است،لیکن مواد قندی و نشاسته موجود در آن از سیب زمینی، حبوبات و گندم بیشتر می باشد. ‏تولید برنج جهان:‏در سال 2004 ،تولید برنج جهان  610  میلیون تن بوده است .( IRRI‏ ) ،که در 114 کشور برنج خیز تولید شده است. 50 درصد این کشورها ، تولید بیشتر از100000 تن در سال داشته اند. ده کشور تولید کننده برنج جهان عبارتند از : چین ،هند، اندونزی، بنگلادش،ویتنام، تایلند ، میانمار ، ژاپن، فیلیپین و برزیل. کشور ما جزو 54 کشور بعدی تولید کننده برنج می باشد .بنابر آمار زراعی سال 84-1383 ،74/2 میلیون تن شلتوک تولید شده است.‏تولید برنج در ایران:‏‏بنابر آمار زراعی سال 84-1383 ،در سطح 628 هزار هکتار ،74/2 میلیون تن انواع واریته های مختلف شلتوک،تولید شده است. استان مازندران 17/37 درصد، برنجکاران گیلانی 88/27 درصد آن را تولید کرده اند. کشاورزان این دو استان ساحلی، جمیعا 05/65 درصد از شلتوک کشور را تولید کرده اند. سه استان فارس، گلستان و خوزستان به ترتیب با 40/9 ، 18/9 و 18/7 درصد سهم در تولید شلتوک مقام های سوم تا پنجم را به خود اختصاص داده اند. شالیکاران پنج استان فوق الاشاره 81/90 درصد شلتوک کشور را تولید کرده اند. از 21 استان تولید کننده شلتوک ،بالاترین سهم به استان مازندران با 01/1 میلیون تن و کمترین سهم به استان یزد با 44 تن شلتوک تعلق داشته است.
 

  • تحقیق در مورد فیزیک راکت تنیس

    تحقیق در مورد فیزیک راکت تنیس تحقیق, تحقیق در مورد فیزیک راکت تنیس, تنیس, دانلود تحقیق در مورد فیزیک راکت تنیس, راکت, فیزیک, فیزیک راکت تنیس, مورد رفتن به سایت اصلی تحقیق در مورد فیزیک راکت تنیس لینک دانلود و…

  • تحقیق در مورد نگاهي به قوه قضائيه و لزوم توجيه راي در دادگاههاي بلژيك 20ص

    تحقیق در مورد نگاهي به قوه قضائيه و لزوم توجيه راي در دادگاههاي بلژيك 20ص به, تحقیق در مورد نگاهي به قوه قضايه و لزوم توجيه راي در دادگاههاي بلژيك 20ص, توجيه, دانلود تحقیق در مورد نگاهي به قوه قضايه…

  • تحقیق در مورد اوره براي مصارف صنعتي 3ص

    تحقیق در مورد اوره براي مصارف صنعتي 3ص 3ص, اوره, اوره براي مصارف صنعتي 3ص, براي, تحقیق, تحقیق در مورد اوره براي مصارف صنعتي 3ص, دانلود تحقیق در مورد اوره براي مصارف صنعتي 3ص, صنعتي, مصارف, مورد رفتن به سایت…

  • پاورپوینت در مورد ثمره فر اصلی

    پاورپوینت در مورد ثمره فر اصلی اصلی, پاورپوینت, پاورپوینت در مورد ثمره فر اصلی, ثمره, ثمره فر اصلی, دانلود پاورپوینت در مورد ثمره فر اصلی, فر, مورد رفتن به سایت اصلی پاورپوینت در مورد ثمره فر اصلی لینک دانلود و…

  • پاورپوینت در مورد بهداشت برای همه و مراقبت‌هاي بهداشتي اوّليه در ایران و جهان

    پاورپوینت در مورد بهداشت برای همه و مراقبت‌هاي بهداشتي اوّليه در ایران و جهان برای, بهداشت, بهداشت برای همه و مراقبت‌هاي بهداشتي اوّليه در ایران و جهان, پاورپوینت در مورد بهداشت برای همه و مراقبت‌هاي بهداشتي اوّليه در ایران و…

  • پاورپوینت چرا به مقررات و قوانین نیاز داریم؟ درس 3 مطالعات هفتم

    پاورپوینت چرا به مقررات و قوانین نیاز داریم؟ درس 3 مطالعات هفتم پاورپوینت چرا به مقررات و قوانین نیاز داریم, مطالعات هفتم رفتن به سایت اصلی پاورپوینت چرا به مقررات و قوانین نیاز داریم؟ درس 3 مطالعات هفتم مشخصات فایل…

  • پاورپوینت در مورد معيارهاي مبتني بر سيگنال براي تخمين نقاب طيف‌نگاري در جهت بازشناسي گفتار

    پاورپوینت در مورد معيارهاي مبتني بر سيگنال براي تخمين نقاب طيف‌نگاري در جهت بازشناسي گفتار پاورپوینت در مورد معيارهاي مبتني بر سيگنال براي تخمين نقاب طيف‌نگاري در جهت بازشناسي گفتار, دانلود پاورپوینت در مورد معيارهاي مبتني بر سيگنال براي تخمين…

  • تحقیق در مورد تعاريف و تنظيم داده هاي آماري 47 ص

    تحقیق در مورد تعاريف و تنظيم داده هاي آماري 47 ص 47, آماري, تحقیق, تحقیق در مورد تعاريف و تنظيم داده هاي آماري 47 ص, تعاريف, تعاريف و تنظيم داده هاي آماري 47 ص, تنظيم, داده, دانلود تحقیق در مورد…

  • تحقیق در مورد مقايسه اضطراب ميان دانشجويان دختر و پسر رشته مشاوره دانشگاه ابهر 77 ص

    تحقیق در مورد مقايسه اضطراب ميان دانشجويان دختر و پسر رشته مشاوره دانشگاه ابهر 77 ص تحقیق در مورد مقايسه اضطراب ميان دانشجويان دختر و پسر رشته مشاوره دانشگاه ابهر 77 ص, دانلود تحقیق در مورد مقايسه اضطراب ميان دانشجويان…

  • تحقیق در مورد چک و سفته 18 ص

    تحقیق در مورد چک و سفته 18 ص 18, تحقیق, تحقیق در مورد چک و سفته 18 ص, چک, چک و سفته 18 ص, دانلود تحقیق در مورد چک و سفته 18 ص, سفته, ص, مورد, و رفتن به سایت…